3D gebouwscannen

Documenteer de bestaande situatie met extreme precisie.

3D gebouwscannen naar maatnauwkeurig 3D BIM-Modellen

3D gebouwscannen en het verwerken van pointclouds spelen een cruciale rol in de moderne bouw- en ontwerptechnologie. Niet alleen voor een goede start van een herontwikkelingstraject, maar ook voor contractuele afspraken indien u exact wilt weten hoe het zit.

Bij 3D gebouwscannen worden geavanceerde laserscanners en camera’s gebruikt om de fysieke eigenschappen van een gebouw vast te leggen. Dit proces resulteert in een enorme hoeveelheid punten in de ruimte, ook wel een pointcloud genoemd. Met MeetAtelier hebben we de beschikking over meerdere professionele gebouwscanners en hebben de capaciteit om snel pointclouds om te zetten naar nauwkeurige 3D modellen. Met het scannen van gebouwen kunnen we zorgdragen voor minder overlast omdat we korter op locatie aanwezig zijn.

 

Hoe werken we met 3D scannen

Afhankelijk van het type gebouw en de wensen van de pointcloud selecteren we de scanner die nodig is. Voor een NEN 2580 meting gebruiken we een mobiele scanner waarmee we snel de geometrie van het gebouw inzichtelijk kunnen maken. Tegelijkertijd worden er 360 graden foto’s gemaakt. Na het scannen van het gebouw wordt de pointcloud verwerkt tot een 3D BIM-model

 

Enkele voordelen van 3D Gebouwscannen en BIM:

  • Nauwkeurige metingen en geometrische informatie.
  • Reductie van fouten en optimalisatie van workflows.
  • Snelheid en beperken van overlast in bestaande situatie.
Wat wij u bieden

3D gebouwscan

  • Een overzichtelijke meetstaat aangevuld met een verdeelstaat of ruimtestaat
  • Een heldere visualisatie in kleur van alle bouwlagen
  • Een uitgebreide toelichting op de uitgevoerde werkzaamheden
  • De definities van de gehanteerde termen en methodiek
  • Een meetcertificaat A of B
Waarom kiezen voor MeetAtelier?

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

MeetAtelier is de grootste onafhankelijke NEN 2580-specialist in Nederland, die van het opstellen van meetrapporten haar kernactiviteit heeft gemaakt. De combinatie van kennis en ervaring biedt u de garantie op het beste meetrapport.

Ons representatieve meetrapport wordt volgens de hoogst mogelijke kwaliteitseisen opgesteld: onze meetmeesters hebben een gedegen bouwkundig opleidingsniveau, we werken dagelijks met de NEN 2580 en hanteren een strikt vier-ogen-controle-systeem voor ieder meetrapport. Simpelweg, omdat iedere vierkante meter telt.

Bij MeetAtelier streven we naar de hoogste standaard in het opstellen van NEN 2580 meetcertificaten. Door een strikt proces te volgen, zorgen we ervoor dat onze meetcertificaten niet alleen aan de normen voldoen, maar ook bijdragen aan transparantie en betrouwbaarheid in vastgoedtransacties en -beheer. We bieden consistente en vergelijkbare informatie, waardoor alle betrokken partijen kunnen vertrouwen op de kwaliteit van onze dienstverlening.

MeetAtelier streeft naar een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in combinatie met een snelle levertijd.Deze opdrachtgevers gingen u reeds voor.

Offerte aanvragen?

Vraag nu een offerte aan en ontvang deze binnen 3 werkdagen van ons.

Door onze ruime ervaring en kennis van zaken, adviseren wij u ook graag op efficiënt ruimtegebruikt.