Over ons

Wij lossen graag uw oppervlakte vraagstukken op. Verkrijg exact inzicht in de vloeroppervlakte van uw gebouw met een NEN 2580 Meetrapport van MeetAtelier.

Waarom kiezen voor MeetAtelier?

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

MeetAtelier is de grootste onafhankelijke NEN 2580 specialist in Nederland, die sinds 2004 van het opstellen van meetrapporten haar kernactiviteit heeft gemaakt. De combinatie van kennis en ervaring biedt u de garantie op het beste meetrapport.

Ons representatieve meetrapport wordt volgens de hoogst mogelijke kwaliteitseisen opgesteld: onze meetmeesters hebben een gedegen bouwkundig opleidingsniveau, we werken dagelijks met de NEN 2580 en hanteren een strikt vier-ogen-controle-systeem voor ieder meetrapport. Simpelweg, omdat iedere vierkante meter telt.

MeetAtelier streeft naar een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in combinatie met een snelle levertijd. Deze opdrachtgevers gingen u reeds voor.

Kwaliteit & Eenduidigheid

Wij zijn gespecialiseerd in het opstellen van NEN 2580 meetrapporten

MeetAtelier werkt uitsluitend met gekwalificeerde bouwkundig tekenaars en architecten en hanteert een strikt vier-ogen-beleid waarbij een meetrapport altijd door een collega wordt gecontroleerd alvorens het aan een opdrachtgever wordt verstrekt.

De vloeroppervlakten in onze rapporten worden bepaald volgens de NEN 2580:2007 inclusief wijzigingsblad C1:2008. Indien de norm geen uitsluitsel biedt over een praktijkvraagstuk zijn de ‘grijze gebieden’ van toepassing zoals die door de Nederlandse branchevereniging De Vierkante meter zijn opgesteld.

Onze werkwijze bij het inmeten van gebouwen en het opstellen van onze meetrapporten voldoet tenminste aan de eisen die zijn gesteld in de NTA 2581.

Ons team

Wij staat voor u klaar

Arno Vonk
Arno Vonk

Arno heeft Bouwkunde en een Master Management in The Built Environment gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft, waar hij in 2003 met een eervolle vermelding is afgestudeerd. In 2004 is Arno bij IGG gestart als planeconoom en sinds 2012 is hij directeur/eigenaar van IGG en MeetAtelier.

Jan-Maurits Schoonenberg
Jan-Maurits Schoonenberg

Na een studie Rechten aan de Universiteit van Amsterdam is Jan-Maurits sinds 2000 werkzaam in het vastgoed. Eerst bij woningmakelaar en ontwikkelaar Eugene de Graaf Conseil in Zuid-Frankrijk en van 2004-2005 bij vastgoedtaxateur Diephuis Partners in Amsterdam. In 2005 heeft Jan-Maurits MeetAtelier opgericht om zich volledig te richten op het inmeten en inventariseren van gebouwen. Een keuze die tot op de dag van vandaag een mooie combinatie oplevert tussen ondernemerschap en de behoefte om zich te etaleren als specialist.

Xander Lamb
Xander Lamb

Xander is na zijn studie als BIM specialist begonnen bij IGG/MeetAtelier. Als een van de deskundige op gebied van 3D Scannen heeft Xander een nieuwe werkmethodiek ontwikkeld waarmee direct een NEN2580 meting uit een 3D model kan worden gegenereerd. Ook voor scan2BIM kunt u bij Xander terecht.

Yuk Ling Chung
Yuk Ling Chung

Yuk Ling is als kostenadviseur gestart bij IGG. Binnen IGG/MeetAtelier heeft Yuk-Ling zich gespecialiseerd in NEN2580. Naast een deskundige is ze mede-auteur van het handboek over digitaal meten.

Lidmaatschap branchevereniging

MeetAtelier is sinds 2006 aangesloten bij de Nederlandse branchevereniging van aanbieders van NEN 2580 meetrapporten, De Vierkante Meter (VM2). Jan-Maurits Schoonenberg was tussen 2007 en 2013 voorzitter van deze branchevereniging die in 2004 is opgericht. Momenteel is het voorzitterschap in handen van Arno Vonk.

De vereniging heeft zich ondermeer ten doel gesteld de eenduidigheid en kwaliteit van NEN 2580 meetrapporten te vergroten door middel van het vaststellen van praktijkvraagstukken en grijze gebieden in de norm. Naast het permanente lidmaatschap van de normcommissie bij het Nederlands Normalisatie Instituut in Delft, geldt de introductie van de NTA 2581 als belangrijkste wapenfeit van de vereniging. Sinds 2011 geldt deze Nederlandse Technische Afspraak (NTA) als belangrijkste kwalitatieve aanvulling op de NEN 2580 en de wijze waarop een meetrapport zou moeten worden opgesteld.

In 2018 heeft de branchevereniging de certificeringsregeling ‘Oppervlaktebepalingen conform NEN 2580 en NTA 2581’ geïntroduceerd. MeetAtelier heeft hier een significatie inhoudelijke bijdrage aan geleverd. Deze regeling bevat strenge kwaliteitseisen en wordt gehandhaafd door certificatie-instelling SKG-IKOB. Sinds 2018 is MeetAtelier ook onder deze regeling gecertificeerd.

Vertegenwoordiging in NEN-2580 commissie

Arno Vonk (vanuit IGG) en Jan-Maurits Schoonenberg (vanuit de branchevereniging VM2) hebben sinds 2014 zitting in de NEN-2580 commissie van het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN te Delft). Momenteel leveren ze hun bijdrage aan de totstandkoming van de herziening NEN 2580

IGG Groep

MeetAtelier maakt onderdeel uit van de IGG Groep, en vervult een cruciale rol in het opstellen van NEN 2580 meetrapporten en bouwkundig tekenwerk waarbij gebruik wordt gemaakt van 2D-meting en 3D-scanning. Deze specifieke dienstverlening vormt een waardevolle toevoeging aan het brede scala aan services dat IGG Groep biedt. De gecombineerde expertise van MeetAtelier en de gespecialiseerde kennis van IGG maken ons tot dé specialist op het gebied van NEN 2580. Door deze synergie kunnen we niet alleen nauwkeurige metingen verzorgen, maar ook hoogwaardige tekeningen produceren, waarmee we onze klanten voorzien van gedetailleerde en betrouwbare informatie voor hun bouwprojecten.

Door onze ruime ervaring en kennis van zaken, adviseren wij u ook graag op efficiënt ruimtegebruikt.