NEN 2580 Meetrapport

De hoogste standaard in NEN 2580 meetrapport biedt u exact inzicht.

Bij MeetAtelier geloven we in professionaliteit, nauwkeurigheid en transparantie als het gaat om het opstellen van NEN 2580 Meetrapporten met bijbehorende Meetcertificaat. Onze rapporten zijn van essentieel belang voor het nauwkeurig vaststellen van de vloeroppervlakten van vastgoedobjecten volgens de Nederlandse norm NEN 2580. MeetAtelier volgt hierbij strikte richtlijnen en biedt daarmee kwaliteitsborging bij het opstellen van deze meetcertificaten.

 

Kwaliteitscontrole

MeetAtelier voert een grondige kwaliteitscontrole uit om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van het meetcertificaat te waarborgen. We controleren de metingen, berekeningen en rapportage op eventuele fouten of inconsistenties. Onze certificaten voldoen aan de specifieke eisen van NEN 2580 en de NTA 2581 en zijn in overeenstemming met de geldende normen. Niet alleen controleren we zelf onze werkzaamheden, ook worden we door onze externe auditor regelmatig getoetst.

Wat wij u bieden

NEN 2580 Meetrapport

  • Een overzichtelijke meetstaat aangevuld met een verdeelstaat of ruimtestaat
  • Een heldere visualisatie in kleur van alle bouwlagen
  • Een uitgebreide toelichting op de uitgevoerde werkzaamheden
  • De definities van de gehanteerde termen en methodiek
  • NEN 2580 meetcertificaat A of B
Waarom kiezen voor MeetAtelier?

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

MeetAtelier is de grootste onafhankelijke NEN 2580-specialist in Nederland, die van het opstellen van meetrapporten haar kernactiviteit heeft gemaakt. De combinatie van kennis en ervaring biedt u de garantie op het beste meetrapport.

Ons representatieve meetrapport wordt volgens de hoogst mogelijke kwaliteitseisen opgesteld: onze meetmeesters hebben een gedegen bouwkundig opleidingsniveau, we werken dagelijks met de NEN 2580 en hanteren een strikt vier-ogen-controle-systeem voor ieder meetrapport. Simpelweg, omdat iedere vierkante meter telt.

Bij MeetAtelier streven we naar de hoogste standaard in het opstellen van NEN 2580 meetcertificaten. Door een strikt proces te volgen, zorgen we ervoor dat onze meetcertificaten niet alleen aan de normen voldoen, maar ook bijdragen aan transparantie en betrouwbaarheid in vastgoedtransacties en -beheer. We bieden consistente en vergelijkbare informatie, waardoor alle betrokken partijen kunnen vertrouwen op de kwaliteit van onze dienstverlening.

MeetAtelier streeft naar een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in combinatie met een snelle levertijd. Deze opdrachtgevers gingen u reeds voor.

Offerte aanvragen

Vraag nu een offerte aan en ontvang deze binnen drie werkdagen van ons.

Nationale en internationale ontwikkelingen

De NEN 2580 vindt zijn oorsprong in de Neprom-meetmethode en de NEN 2630. Vanaf 1991 kent Nederland zijn eigen norm, de NEN 2580. Dit is sindsdien de enige in Nederland geldende standaard voor vloeroppervlakte- en inhoudsbepaling van gebouwen.

Veel Europese landen hebben een eigen standaard, maar de Nederlandse norm NEN 2580 wordt echter gezien als koploper. Het is een kwestie van tijd dat er een Europese standaard zal zijn voor het bepalen van de oppervlakte en inhoud van gebouwen. Naar alle waarschijnlijkheid speelt Nederland bij de totstandkoming daarvan een belangrijke rol.

NEN-EN 15221-6

De NEN-EN 15221-6 is een Europese norm opgezet vanuit en uitsluitend voor Facility Management.

Aanvankelijk leek het erop dat deze norm voor de gehele vastgoedwereld zou gaan gelden en in Nederland de NEN 2580 zou gaan vervangen. Omdat dit met name in Nederland tot veel verzet leidde, is de uiteindelijke scope van de norm beperkt tot Facility Management.

RICS Code of Measuring Practice

De RICS Code of Measuring Practice is misschien wel de oudste norm voor vloeroppervlakte bepaling in Europa en is bedoeld voor gebruik in het Verenigd Koninkrijk.

In deze norm zijn termen en definities opgenomen om gebouwen en land exact in kaart te brengen. De code is in 1979 voor het eerst gepubliceerd en is inmiddels toe aan de 6e editie. (bron: rics.org)

IPD Space Code

IPD Space Code is een wereldwijd actieve organisatie die zich richt op het meten van het bedrijfseconomisch presteren van investeringen in vastgoed.

In Nederland zijn de activiteiten van IPD Space Code samengevoegd met de Stichting ROZ Vastgoed index en Stichting eaDex. De IPD Space Code is een meetsysteem voor vloeroppervlakte bepaling waarmee organisaties de prestaties van de ruimten van hun gebouwen kunnen beoordelen.(bron: ipd.com)

Meetinstructie Waarderingskamer, NVM, e.a.

De Meetinstructie biedt een praktische handleiding (geen norm) voor het bepalen van de gebruiksoppervlakte en bruto-inhoud van woningen.

De meetinstructie wordt voornamelijk gebruikt door woningmakelaars en is ontwikkeld door een samenwerkingsverband van diverse brancheorganisaties van makelaars en taxateurs (o.a. NVM, VBO, VastgoedPro, NWWI), de VNG en de Waarderingskamer.

Door onze ruime ervaring en kennis van zaken, adviseren wij u ook graag op efficiënt ruimtegebruikt.